Wijkverbinders

Energie in Smitsveen startte als een project van zeven organisaties om inwoners van Smitsveen te helpen met energiebesparende maatregelen. Het was een pilot, mede gefinancierd door de provincie Utrecht. Die pilot liep af op 31 maart 2023. Maar iedereen wilde door. Ook het college van B&W. Daarom kwamen op 21 maart een aantal wijkbewoners en Soester organisaties bij elkaar om te brainstormen over wat we kunnen gaan doen. En om een intentieverklaring te tekenen om samen verder te gaan. Maar nu met de regie bij de wijkbewoners en met partners in een steungroep.

Wij zijn er klaar voor

Mooie plannen

Op 15 mei 2023 werd het eerste deel van het project ‘Energie in Smitsveen’ afgesloten met een tussenstop.

Het project werd overgedragen aan vijf  ‘wijkverbinders’, bewoners die samen met een nieuwe ‘steungroep’ verder willen met het verbeteren van de wijk Smitsveen. De wijkverbinders kregen van de gedeputeerde van de provincie Utrecht en twee wethouders van de gemeente Soest een dienblad aangeboden. Dat staat symbool voor de kern van het project: gezelligheid staat voorop en we doen het samen. Er zijn inmddels vier onderwerpen gekozen waarmee we aan de slag gaan: groeten en ontmoeten, een veilige wijk, een schone wijk en een energiezuinige wijk.

Op de foto de wijkverbinders v.l.n.r: Amina Chamsan, Sengül Aydin, Fatima Aachman, Evelien Deurloo en Pakiza Ismail (wijkverbinders Smitsveen).

Kies je taal »